Tisak tekstila i odjeće – niša o kojoj treba razmisliti

Prije početka Covid pandemije tisak tekstila, pokazuju istraživanja, bila je jedna od stvari o kojoj je dosta tiskara razmišljalo. Tisak zastava, banera, soft signage? Možda uređenje interijera ili direktni tisak na majice, tisak sportske odjeće? Male naklade vezane uz modni dizajn?

No, problem je u tome što se, kažu stručnjaci, kada svi strojevi rade punim kapacitetom i knjige narudžbi su pune, želja za preusmjeravanjem poslovanja u novom pravcu previše lako odbacuje.
Međutim, brze promjene u komercijalnom tisku kojima svjedočimo sve više utječe na to da se na diverzifikaciju poslovanja u nove sektore gleda manje kao na mogućnost za buduće razmišljanje, a više kao na potrebu za hitnom akcijom. Dakle, koja su to tržišta s realnim izgledima o kojima bi trebalo razmisliti? Trendovi pokazuju da tisak tekstila i odjeće doživljava pravi procvat.

Jedan od razloga je i to što se brendovi sve više klone plastike u korist proizvoda na bazi tekstila. Time poboljšavaju svoju sliku vezanu uz ekološka pitanja. Tekstil je planeti puno prihvatljiviji od plastike zbog čega je potražnja za tiskanim tekstilnim proizvodima u porastu.

Potražnja za personalizacijom također nastavlja rasti, a tekstilni pisači su ti s kojima relativno brzo i povoljno možete krenuti u akciju. Povrat ulaganja za ove strojeve je prilično brz, što također znatno olakšava cijeli prijelaz i ulazak na ovo tržište.

Asortiman proizvoda na tržištu tekstila s kojima možete osvojiti kupce uistinu je velik. Bilo da se radi o modnim proizvodima poput majica ili hood-ica, ukrasa u interijeru poput zavjesa ili jastuka ili o vanjskim aplikacijama poput zastava i natpisa… Tekstil se zaista može naći u mnogim oblicima.

Budućnost je, dakle, prepuna mogućnosti za tisak tekstila. Ako to već niste učinili, ne bi bilo loše da istražiti mogućnosti u ovoj definitivno profitabilnoj niši.