Četiri pitanja koja si trebate postaviti prije kupnje tekstilnog printera

Kupnja sustava za tiska tekstila može značiti prekretnicu u poslovanju tvrtke. Može označavati početak novog poslovnog pothvata, širenje ili zrelost trenutnog poslovanja i razumijevanje da ciljna publika, klijenti zahtijevaju više od onoga što trenutno nudite. No, odabir stroja koji najbolje odgovara vašem popisu zahtjeva može izazvati priličnu nervozu. Odnosno, ako uopće postoji jasan popis. Kako biste se što lakše uhvatili u koštac s ovim procesom , evo četiri jednostavna, jasna pitanja koja trebate postaviti sebi i stručnjacima s kojima surađujete prije nego što krenete u proces kupnje.

1. Omogućuje li fleksibilnost?
Fleksibilnost je sinonim za poslovni rast jer tvrtkama omogućuje preuzimanje širokog raspona poslova i širenje poslovne mrežu, a opsluživanja različitih tipova kupaca sve je više ključno. Što točno znači fleksibilnost u tekstilnom tisku? Da bismo odgovorili na ovo pitanje, moramo se zapitati što bi kupci i brendovi žele. Sagledavanje cijelog niza tržišnih potreba omogućuje nam da shvatimo koliko će se sve mogućnosti pojaviti nakon kupnje sustava. Neki brendovi žele malu kolekciju koja zahtijeva brze, male naklade, dok je drugima potrebna brza i velika proizvodnja. Raznolikost dizajna i vrsta tkanina na koje možemo tiskati još je jedan element koji određuje razinu fleksibilnosti. Konačno, sposobnost da proizvedemo sve na zahtjev krajnja je fleksibilna karekteristika, jer pruža priliku da odmah uslužimo kupce bez obvezivanja na rizično i skupo upravljanje zalihama.

2. Je li isplativo?
Drugi element koji određuje poslovni rast je isplativost. Maksimiziranje prilika samo će potaknut poslovanje ako znamo koliko svaki kupac košta i ako se usredotočimo na smanjenje tih troškova, a da pritom ne zakažemo u odgovoru na potrebe tržišta. Koji čimbenici vezani uz novi stroj mogu utjecati na cijenu? Obuka zaposlenika jedan je primjer. Što nam dulje treba da uključimo postojeće ili nove zaposlenike, to duže čekamo na dobit. Problemi s radnom snagom i dalje utječu na troškove kada se preispituje broj operatera potrebnih za obavljanje poslova. Drugi klasični element je dostupnost i održavanje stroja. Kad strojevi ne rade, ne radi ni naša proizvodnja. Biti u mogućnosti lako uočiti kvarove i spriječiti ih korištenjem naprednih upravljačkih ploča i preventivnog održavanja od ključne je važnosti. Saznajte može li i kako novi stroj uštedjeti vrijeme, prostor i materijale. Više tkanina tiskanih istim strojem štedi prostor, proizvodnja na zahtjev štedi skupe materijale, a strojevi za uštedu energije smanjuju račune.

3. Je li ekološki prihvatljiv?
Nažalost, ne bi svi tiskari svrstali ovo pitanje među prva tri. No, s obzirom na to da 76% potrošača svjesno nastoji kupiti održivije proizvode, svi bi trebali razmotriti utjecaj koji bi novi stroj mogao imati na digitalni otisak. Održivost utječe na fleksibilnost, što dovodi do rasta. Još jednom, potrebno je provjeriti troši li novi stroj nepotrebnu količinu materijala, energije i prirodne resurse. Ima li posebnu certifikaciju koja ukazuje na razinu održivosti i sposobnost ispunjavanja međunarodnih standarda? Cijela tržišta mogu postati nedostupna ako ne provedemo odgovarajuću dubinsku analizu usmjerenu na održivost.

4. Dolazi li s dodanom vrijednošću usluge?
Što se događa nakon što kupite stroj? Kada se pojave razna pitanja, postoji li "domaća baza" kojoj se možete obratiti? Iznimno je važno znati da postoji fizička ili adekvatna online podrška. Postavljanje i istraživanje ovih tema pomoći će vam da donesete informiranije odluke i dođete do stroja koji je najprikladniji za vaše poslovne potrebe. Također preporučujemo konzultacije sa stručnjacima na tom području kako biste saznali koji stroj odgovara vašem trenutnom planu.

Izvor: Pixel to Parcel a Kornit magazine